A Valentin nap megosztja a társadalmat, mert sokan gondolják azt, hogy az egészet csak a virágárusok találták ki, de miért ne használnánk ki ezt a lehetőséget is arra, hogy megünnepeljük egymást és a kapcsolatunkat?

Na jó, de mire vágynak igazán a férfiak??? Kedvenc amerikai „barátnőim” a Dating Divas csapata készített egy nagy felmérést férfiak körében arról, hogy mit kapnának legszívesebben Valentin napra. Íme, az első három leggyakoribb válasz:

#3- Kaja! 🙂

Nos, igen. Úgy látszik igaz a mondás az ételről meg a férfi szívéről. 🙂 Mielőtt azonban sekélyességgel gyanúsítanánk meg éltünk párját, a válaszadó férfiak szinte mind azt mondták, hogy tisztában vannak vele, mennyire elfoglalt a feleségük napközben a gyerekekkel, meg az ezernyi teendőjével. Pont ezért értékelik olyan nagyra, ha este kedvesük mégis gyertyafényes meleg vacsorával várja őket, hiszen tudják milyen nehéz volt összehozni.

#2- Intimitás!

Idézem:

  • “Mindenki azt fogja gondolni, hogy a férfiak mind disznók, ha azt mondom, a legjobban az intimitást élvezem a feleségemmel Valentin napon? Ez sokkal többet jelent nekünk, mint (szerintem) a nők gondolják.”
  • “A feleségem iránti szerelmemet a szexen keresztül fejezem ki – ez van. Számomra nincs más, ami különlegesebb vagy csodálatosabb lenne ennél. ( És nem, nem durr bele bumm,… valami különlegesre gondolok.)”
  • „Minden, amire Valentin napon vágyom az egy kis minőségi idő a kedvesemmel a hálószobánkban!”

#1- Idő! (megint idézem:)

  • “Igazából, amire valóban vágyom az az, hogy vele lehessek. Játsszunk, beszélgessünk, szerelmeskedjünk – csak együtt legyünk!
  • “Csak egy nyugis, csendes, otthoni randira vágyom Vele!”
  • “Nem kell még egy nyakkendő vagy kütyü! Szeretek csak együtt lenni vele, és kideríteni, hogy éppen most milyen örült ötletet talált a Dating Divas oldalán, amivel megfűszerezhetjük az estét. Haha!

(Forrás: Dating Divas)

Rejtély megoldva!

Jó hír ez nekünk, akik azon izgultunk, hogyan találhatnánk bébi csőszt az estére!

Arról, hogy a hálószobád hogyan legyen varázslatosan romantikus, már írtam itt: Hálószobatitkok – 12 tipp a romantikus hálószobáért.

Jöjjön a többi! A mi gyerekeink azonnal megneszelik, ha korán ágyba akarjuk dugni őket, és mindent elkövetnek, hogy húzzák az időt. Ha a tieid is, akkor elő a pókerarcot!

Vacsora

Vacsora

Ami a vacsorát illeti, szerintem sokunknak, akik nappal házon kívül dolgozunk, meleg vacsorával várni az emberünket igen nehezen megoldható. Viszont, édesanyámtól még friss háziasszony koromban kaptam egy nagyon könnyű fokhagymás tarja receptet (lásd a bejegyzés végén), amit ráadásul jobb is egy nappal előre elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek. Ehhez én leginkább a krumplipürét szeretem tálalni, de azzal is előre dolgozhatsz legalább annyit, hogy megpucolod és felkockázod a burgonyát, majd vákuumzacskóba teszed, vagy vízzel befeded, és egy éjszakára beteszed a hűtőbe. Elhoztam még Nektek a világ talán legbonyolultabb káposztasalátáját, de érdemes vele próbálkozni, ha szeretnél készíteni egy ilyet. 🙂

Egy káposzta tündöklése 🙂

A recept valójában pofonegyszerű, csak az macerás egy kicsit, amíg a méretes káposztádba akkora lyukat vájsz, amibe elfér egy kis üveg vagy pohár, amibe a virágokat teszed.

Hozzávalók…

A többi viszont sima liba, és ennek is érnie kel egy éjszakán át a hűtőben. Másnap már csak föl kell melegítened a tarját és elkészíteni a krumplipürét. Amíg az egyikőtök ezzel dolgozik, a másik felszeletelheti pl. a gyümölcsöket a csoki fondü desszerthez (Csak, hogy még véletlenül se vesszetek össze vacsora készítés közben 😉 ).

Van az a történet a két barátnőről. Az egyikük elmeséli a másiknak, hogy ő aznap este micsoda pazar vacsorával fogja várni a férjét egy otthoni randi kapcsán, és hogy milyen jókat szoktak beszélgetni. Az ötlet megtetszik a másiknak, ezért elkéri a receptet a barátnőjétől és ő is elkészíti estére a finom vacsorát. Hazaér a férj, leülnek az asztalhoz. Egy darabig csak esznek csendben, majd az asszonyka odalép a telefonhoz és felhívja a barátnőjét ezzel a kérdéssel: „Ti miről beszélgettek?” Ismerős?

Akkor vészhelyzet esetére készítettem egy listát beszélgetés indító kérdésekből (lásd lentebb). Amelyik tetszik, azt írd egy papírdarabkára, tedd egy tálkába, és húzzatok belőle pl. 5-5 darabot. Már indulhat is a beszélgetés. A lényeg, hogy most ne arról beszélgessetek, ki veszi fel a gyereket másnap edzés után (Azért ezt is beszéljétek meg valamikor, nehogy hiába várjon a gyerek. :))

A Dating Divas csapatára már utaltam. Ha beszélsz angolul, szeretettel ajánlom ezt a weboldalt (www.datingdivas.com). „Megerősíteni a házasságokat, randiról randira” ez a gondolat ihlette az oldal megszületését, na meg Gary Chapman Öt szeretetnyelv c. könyve, ami magyarul is kapható. Nagyon sok kreatív randi ötlet található itt, kisgyerekes szülőknek is. Az ötleteik mindegyike garantáltan tiszta és mentes minden pornográf elemtől meg szennytől, ami olyan könnyen szembejön a neten, ha ilyen irányban szeretnél tájékozódni. Ha az oldalt böngészve szöget üt a fejedben, hogy valami hasonló magyarul is jó volna, csak annyit mondhatok: Igen! Hajrá! 🙂

Álarc nélkül

Ha úgy olvasod ezeket a sorokat, hogy felsóhajtva azt gondolod: „Bárcsak a szerelemtől és nem a feszültségtől szikrázna közöttünk a levegő!” – engedd meg, hogy ajánljak Neked és párodnak egy magyarul is hozzáférhető, nagyszerű lehetőséget, úgy hívják: Házaskurzus. Ez nem más, mint hét, finom vacsorával egybekötött randi, ahol a párod és te párkapcsolati tanácsokat kaphattok és meg is beszélhetitek (csak ti ketten) azokat. (Néhány a témák közül: Mik azok a stabil alapok, amikre épül egy kapcsolat, A kommunikáció művészete, Konfliktuskezelés, vagy, hogy Milyen a jó szex?)
Fontos! A kurzus keresztény értékrenden alapszik, de biztos forrásból tudom, hogy bárki, aki ilyet szervez, szívesen vár benneteket akkor is, ha nem vagytok keresztények, és akkor is, ha élettársak és nem házasok vagytok. Mivel a kurzus gyakorlatias, világnézettől függetlenül a hasznotokra lehet. Érdekel? Nézd meg ezt a videót is:

 

Házaskurzus bemutató

Hol indul Házaskurzus? Vagy hol szerezhető be a könyv és a munkafüzet? Az Alpha Magyarország irodában tudnak Neked segíteni: 0620573-2973

Szívemből kívánom Nektek, hogy a kapcsolatotok Valentin nap után is éljen meg sok-sok finom közös vacsorát, tartalmas, mély beszélgetéseket, közös pihenést és még mélyebb, olyan igaz szerelemből fakadó intimitást, amilyenre a szíved mélyén vágysz.

Ha szingliként ért utol ez a bejegyzés, kérlek, Valentin nap ne szomorkodj otthon egyedül. Menjetek, szervezzetek magatoknak valami izgalmas vagy kényeztető programot a barátaiddal. Szerintem érdemes a barátságot is megünnepelni, hiszen az is ritka és különleges érték.

Jó készülődést! Legközelebb pedig jövök ismét lakberendezéssel, már a tavasz jegyében! Sziasztok!

Tetszett ez a bejegyzés? Oszd meg a barátaiddal is! Köszönöm.

Kérdések:

  1. Ha egy valamit meg tudnál magaddal kapcsolatban változtatni, mi volna az?
  2. Ha nyernél a lottón, hogyan költenéd el a pénzt?
  3. Ha filmet készítenél az életedről, ki játszana téged?
  4. Mit nyernél szívesebben: olimpiai aranyat, Nobel békedíjat vagy Oscar díjat?
  5. A jelenlegin kívül melyik korban éltél volna szívesen? Miért?
  6. Melyik volt a kedvenc gyerekkori nyaralásod?
  7. Mi az első gyerekkori emléked?
  8. Milyen hagyományt szeretnél elindítani vagy folytatni a családunkban?
  9. Mi volt a legjobb döntés, amit valaha hoztál?
  10. Nevezz meg öt dolgot a bakancslistádról!
  11. A jelenlegi karriereden kívül milyen hivatást választanál szívesen?
  12. Van valami irracionális fóbiád?
  13. Ha lehetnél egy valamiben nagyon tehetséges, mi volna az?
  14. Ha lehetne egy természetfeletti tulajdonságod, mi volna az?
  15. Részt vennél egy másik bolygó kolonizálásában, ha ez azt jelentené, hogy sosem térhetsz vissza a földre? Miért?
  16. Mi volt a kedvenc gyerekkori játékod?
  17. Mesélj az életed három fordulópontjáról!
  18. Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban?
  19. Mi a legnagyobb félelmed?
  20. Mik az életcéljaid? Hol tartasz az elérésükben? Mi tart vissza a megvalósításukban?
  21. Van olyan házimunka, amit titkon még szívesen is végzel?
  22. Vészhelyzetben lefagysz, vagy akcióba lépsz?
  23. Vágysz-e titkon a Facebook előtti életedre? A nethez csatlakozásod óta volt-e már olyan, hogy több, mint egy hétre teljesen internet-mentesen éltél?
  24. Nyertél valaha valamilyen díjat?
  25. Mit értékelsz a legtöbbre: a szabadidőt, az elismerést vagy a pénzt?
  26. Mi volt a legelső munkád?
  27. Van olyan álmod, amiről átmenetileg lemondtál? Miért?
  28. Mikor fordult elő legutoljára, hogy valamilyen nehéz helyzetben ragadva találtad magad? Hogyan másztál ki belőle?
  29. Mi a legfőbb célod az előtted álló évre nézve?
  30. Kit alkalmaznál szívesebben: masszázs terapeutát vagy séfet?
  31. Melyikkel toldanád meg szívesebben a napjaidat: napi 100 000 forinttal vagy +2 órával?
  32. Melyek a számodra fontos értékek az életben? A szüleid adták át neked ezeket? Ha nem, akkor honnan származnak?
  33. Ki a kedvenc híres embered? Miért?
  34. Hogyan írnád le a „tökéletes napot”? Egyedül töltenéd, vagy megosztanád inkább valakivel? Mit csinálnál?
  35. Mi volt a felnőtt életed legnehezebb kihívása? Sikerült túljutni rajta? Mit tanultál belőle?
  36. Milyen változásokat hozhatnátok az életetekbe, hogy úgy érezzétek tartalmasabb, teljesebb életet éltek?
  37. Mondj öt dolgot, amit szeretsz a társadban!
  38. Mondd el a társadnak, hogyan tesz ő téged jobb emberré, és köszönd ezt meg neki!
  39. Szoktál imádkozni? Milyen gyakran? Mi motivál?
  40. Mi az, amitől csordultig lesz a szíved örömmel?
  41. Mi az, ami a legjobban hiányzik a gyerekkorodból?
  42. Van valami, amit eddig még nem próbáltál, de ebben az évben kipróbálnál?
  43. Mi az az öt dolog, amiért jelenleg hálás vagy?
  44. Mi az a három dolog, amiről a legszívesebben beszélgetsz?
  45. Ha lenne 10 000 000 forintod, amit bármilyen nemes ügyért felajánlhatnál, mi lenne az?

Receptek:

Fokhagymás tarja

Hozzávalók:

6 szelet tarja

1 nagy fej hagyma

só, bors, fokhagymakrém, vagy néhány gerezd fokhagyma összezúzva

egy kevés olaj

Elkészítés:

Egy evőkanál olajat teszünk a tepsi aljára. A vöröshagymás felszeleteljük és elhelyezzük a tepsiben. A húst megsózzuk, borsozzuk és bekenjük fokhagymakrémmel vagy a zúzott fokhagymapürével. Rátesszük a hagymára. Kb. egy deci vizet öntünk a tepsibe, alufóliával lefedjük és lassú tűzön (165-170°C) puhára sütjük. Ha puha, levesszük az alufóliát és kicsit megpirítjuk.

Majonézes káposztasaláta

Hozzávalók:

Tedd egy tálba:

3 pohár reszelt fehérkáposzta

1 pohár reszelt lilakáposzta (vagy fehérkáposzta)

2 közepes reszelt répa

2 nagyon vékonyra szeletelt újhagyma

Az öntethez keverj össze:

½ pohár majonézt (125 ml)

1 evőkanál ecetet

1-2 teáskanál cukrot és egy csipet zeller sót. A keveréket öntsd a salátára és tedd a hűtőbe 2-24 órára.