Sziasztok!

Március 20-szal beköszönt a csillagászati tavasz, és vele talán a tartósabb enyhe idő is! Ilyen későn még sosem dekoráltam tavaszra, mert olyan hideg volt, hogy nem volt kedvem a kertben bóklászni alapanyagokért. 🙂 Így aztán egyből tavaszi-húsvéti dekort készítettem.  Nem tudom, ti hogy vagytok vele, szerintem a húsvéti díszítést könnyű túltolni és giccsessé tenni. Számomra pedig ez az ünnepkör sokkal több, mint rózsaszín nyuszik sokasága, ezért szerettem volna ehhez a témához egy kicsit több tisztelettel hozzányúlni.

A dekorációm természetes alapanyagait mind a kertünkből vettem, a tojásokat a KiK-ből,  A természetes anyagok és színek mellé idén világoskék színt és az aranyat választottam kontrasztként. Ez megjelenik a dísztojásokon, és a képkeretemen is, ami egy gyönyörű tavaszi utcaképet ábrázoló festményt keretez.
A karácsonyi fehér fények látványa már egyáltalán nem esik jól ilyenkor, de valami hangulatvilágításra szükségem volt. Ezért kibontottam a nyári lampionjaimat (Lidl), és ezekkel világítottam meg a díszeket. Ez egy hosszú lampionsor, kék, zöld, lila, rózsaszín, és sárga pasztell árnyalatú lampionokkal, de nekem most csak a kék búrákra volt szükségem.

A nagy zöld demizsont, ami a konyhaablakomba került, a padlásunkon találtam. (A régi házak előnye. :)) És ha már ott fut a fűtéscső az ablakom felett, akkor úgy gondoltam miért ne erősítenék rá egy csokrot ágakból és dísztojásokból?
Az előszobám hosszú, és még a felújítási projektem közepén ragadt, de azért ide is tettem néhány kedves részletet. Került ide 2 koszorú, az ajtóhoz közelebbibe pedig szúrtam egy ágakból összekötött keresztet, mert ez jól szimbolizálja hogy a családomnak elsősorban miről szól az ünnep. 

Hoztam Nektek még néhány képet inspirációul, ezeket a Pinterestről vadásztam, de beleillenek abba a dekorációs irányzatba, amit én is képviselek.

Forrás: Pinterest

A tavasszal együtt pedig elérkeztek kis otthonunkba a felújítási munkák is. 🙂 Van itt egy pár probléma, amihez szükség lesz a kreatív megoldásokra. Hamarosan mutatom!

Addig is kellemes hosszú hétvégét és tavaszi dekorálást mindenkinek!

Tetszett ez a bejegyzés? Oszd meg másokkal is! Köszönöm.