Hűvösebbre fordult az idő, érezhetően rövidebbek a nappalok, és az egyik legnépszerűbb bútoráruházban felcsendültek a karácsonyi dalok. Mindez nem jelenthet mást, mint hogy tagadhatatlanul itt az október. 🙂 Ha te is a nyughatatlan dekoratőrök közé tartozol, aki szereti minden évszakban felfrissíteni az otthonát, de valamiért a narancssárga tök és a harsány meleg színek nem illenek hozzád, akkor neked hoztam az alábbi ötleteket, ezúttal többnyire a JYSK-ből, ami történetesen a kedvenc bútorboltom, amióta csak megjelentek Magyarországon.

Puha szőnyeg, takarók, párnák, száraz-virág, gyertya, természetes anyagú kosarak és tároló dobozok, hangulatvilágítás. Amikor az őszi-téli otthonod berendezed, kényeztesd minden érzékszerved. Ha szürke vagy bézs nappalid van, nem lesz unalmas az összkép, ha a dekorációid ugyanannak a színnek a világosabb-sötétebb árnyalataiból áll össze, és kombinálod a különböző textúrájú anyagokat is (bársony doboz, szőrme és saját anyagában mintás párnák, takarók). Személy szerint nagyon szeretem a természetes alapanyagú kiegészítőket, mint a lenvászon, a rattan vagy a tengerifű, mert a természetes föld színekkel kombinálva nagyon nyugtató enteriőröket alakíthatunk ki.

Agerskov tálaló, JYSK
Szőnyeg
Aksfrytle szőnyeg, JYSK
Paradis kanapéágy, JYSK*

Egységes összképed lesz, ha a bútoraidban (itt-ott) ugyanaz a téma jelenik meg, különböző léptékben vagy formában. Mindhárom fenti bútor a V mintával játszik.

* A cikk írása óta ez a kanapé már nem található az áruház weboldalán. Hasonló kanapét találsz a Beliani bútorboltban SENJA bársonyszövet kanapé néven.

Kicsi a nappalid? Ha lábakon álló bútorokat választasz, a szemed a bútor alatt is végig tudja pásztázni a szobát, ami ezért tágasabbnak tűnik.

Brunmyrak pléd, JYSK
Poppel díszpárna, JYSK
Myggblom díszpárna, JYSK

Egyetlen őszi-téli nappali sem teljes meleg takarók és puha párnák nélkül.

Vegard kosár
Torfinn kosár
Marinus kosár
Are kosár
Gregers tároló doboz
Hjalti tároló doboz

Kosarak, tárolók különféle anyagban és formában. A V minta játéka itt is feltűnik.

Tipp: Minden elegáns szobában van legalább egy csipetnyi fekete. Ha nem hiszed, takard ki a cím alatti montázsból a fekete csillárt és dobozt.

Bankehuse asztal
Torstein lámpa
Jungledal asztal
Valter képkeret
Charlie gyertyatartó
Bosse gyertya
Hallvard fali dekor

Megfűszerezheted az összképet egy-két bordó vagy zöld kiegészítővel, amelyek nagyszerűen illeszkednek az őszi színpalettába. A gyertya minden teret meghitté tesz.

Különösen szeretem a cement gyertyatartókat, mert nagyon tetszik a matt, hideg, stabilitást és földközeliséget szimbolizáló anyag és a benne izzó, táncoló, felfelé törekvő láng kontrasztja.

Felix váza
Denno váza
H&M Kerámiaváza
H&M Kőkerámia váza

Kitapétázni vagy festeni hosszú és költséges mulatság. Kísérletezőknek, és a változatosságot kedvelőknek lehet jó megoldás az öntapadós tapéta, amelynek a felrakását mi magunk is elvégezhetjük, és könnyen el is távolíthatjuk. Ezért akár olyan mintákkal is bátran kísérletezhetünk, amelyek kívül esnek a komfort zónánkon. Az alábbi öntapadós tapétákat  (forrás: eMAG) csak egy-egy falra, vagy falrészletre tegyük – kizárólag jó minőségű felületre.

orsiszerint.hu - renderelt látványterv

A kockás mintáról nekem valahogy az ősz és a tél jut eszembe. A fenti képen a kockás öntapadós tapéta van egy chevron mintás falipanellel kombinálva. Eukaliptusz koszorú és hangulatfények teszik ezt a pici hálót még kuckósabbá.

Forrás: Pinterest

Tetszett a cikk? Talán ezek is érdekelnek:

Felfrissítenéd az otthonod? Ajánlom figyelmedbe az e-design szolgáltatást, ahol a cikk tetején látható (több helyről összeválogatott) hangulati táblák, bevásárló listák és alaprajzi elrendezés segítségével gyors segítséget kaphatsz otthonod berendezéséhez, elérhető áron.

E-Design szolgáltatás