Lakberendezőként néha nagyon furcsa élethelyzetekbe csöppenve tudunk segítséget nyújtani az ügyfeleinknek. Ez történt velem is, amikor váratlanul felhívott az egyik régi ügyfelem, és elújságolta, hogy a tulajdonos eladta a házat, amit béreltek, és nagyon gyorsan költözniük kell. Találtak egy megfelelő lakást ugyanazon a környéken, ami területre nagyobb, elrendezésre viszont teljesen más, mint ahol eddig laktak. Ráadásul a hölgy (aki hívott) nemrégiben egy súlyos fejsérülést szenvedett és az agyrázkódás miatt a szavak még a saját anyanyelvén (angol) sem mindig jutottak az eszébe, nemhogy levezéreljen egy ilyen költözést magyarul.

Egy nagyon önzetlen, csupa szív párról van szó, ezért addig sakkoztam a teendőimmel, amíg végül el tudtam menni segíteni nekik a költözés napján.

Mivel már dolgoztunk együtt, legalább azzal tisztában voltam, hogy mennyi és mekkora (sok és nagy) bútoroknak kellene helyet találni az új helyen.

Általában mielőtt egy projekt során a végleges helyükre kerülnek a dolgok, a tervezőasztalon sokat vannak ide-oda tologatva, virtuálisan körbejárva, újra tervezve. Most viszont szó szerint fél órám volt, mielőtt a költöztetők megérkeztek volna, hogy körbejárjam a házat, megnézzem a tájolást, méreteket vegyek, hogy lássuk mi hova férne el. Valóban teljesen másképp volt elrendezve az új hely, ezért nagy hirtelen azt is végig kellett gondolni, hogy a legészszerűbb megszervezni a család otthoni életének és munkájának színtereit. A helyzetünket tovább bonyolította, hogy a lakásban falfűtés van, ami tovább korlátozta a lehetőségeinket.

Szerintem ennyi dizájn döntést ilyen rövid idő alatt még életemben nem hoztam, és már nyílt is az ajtó, és érkezett az első adag gyönyörű és bitang nehéz bútor, ami bizony ottmaradt ahová ezek a derék, erős emberek először lerakták, mert mi megmoccantani sem tudtuk volna.

Egy egész napi oda-vissza tolmácsolás, döntések és dobozok tucatjai után végül jó volt úgy búcsút vennünk egymástól, hogy a megrendelőim arcán már nem a feszültség vagy tanácstalanság, hanem a megkönnyebbülés volt látható. Estére minden nagy bútor a helyére, minden doboz a megfelelő szobába került, berendeztük a hálót, a konyhát és az ebédlőt, egy-két kiegészítőtől eltekintve a nappali is összeállt. Persze a finomhangolások csak ezután következhettek, ami falfűtés esetén azt jelenti, hogy szakember segítségére van szükség minden esetben, ha felfúrnánk valamit, de az már egy másik történet.

Amint a fenti történetből is láthatod, ha csak abban kell a segítség, hogy hogyan helyezd el a bútoraidat, vagy hogyan teremts otthonos hangulatot, akkor nincs szükség drága és hónapokig tartó tervezésre. Ha nem is fél óra alatt, de néhány napon belül segíthetek újjávarázsolni az otthonodat. Minden mentőakció egy telefonhívással kezdődik. Kérj időpontot a +36207705980-as számon.