Sziasztok!

Megjelent az IKEA új katalógusa, állítólag az utolsó, ami nyomtatott formában is elérhető, én pedig hoztam nektek 20+ dolgot, ami megragadta a figyelmemet, és amit nektek is szívesen ajánlok. Megjegyezném, hogy az ajánlás teljes mértékben a saját véleményemet tükrözi, és nem kapok semmilyen anyagi előnyöm nem származik abból, hogy ezeket a termékeket elétek hozom.

Kezdjük talán a nappalival.

FRIHETEN 3 sz. kanapé HYLLIE bézs huzattal

A FRIHETEN kanapé a Hyllie bézs huzattal nagyon jó ár-érték arányú alap darabja lehet a nappalinak. A kanapé kinyitható, viszonylag filigrán karfája van, ami miatt kis nappalikba is jól illik.

LANDSKRONA, Gunnared szürke (és konyak színű) huzat 3 sz. kanapé

Ez már egy fokkal elegánsabb választás. Ideális kis terekbe is, mivel lábakon áll, ettől szellősebbé válik a tér. Ráadásul a háttámla behúzott, ezért a formáját is jobban tartja, ami különösen jól jön, ha kisgyerekeink vannak, akik inkább a háttámla tetején ülnének, vagy kajla tinédzsereink, akik legszívesebben elterülnek a kanapén.
Egy zsebbenyúlósabb változata ennek a kanapénak a konyak színű bőrhuzatos, ami nekem az egyik kedvencem. Nagyon kellemes, meleg, de modern összhatást érhetünk el vele.

BUSKBO fotel

Minden nappaliba kell egy különleges fotel. A BUSKBO fotel jelenleg az egyik legstílusosabb IKEA bútor. Természetes anyagú, gyönyörű vonalvezetésű, körbeölel. Ha kedveled az organikus dizájnt vagy szereted a természetet az otthonodba hívni, ez a fotel jól fogja érezni magát nálad.

LUBBAN zsúrkocsi, SNIDAD és FLADIS kosár

A természetes anyagú bútorok sorában még érdemes megemlíteni a LUBBAN zsúrkocsit, a rattan SNIDAD kosarat és a tengeri fűből készült FLADIS kosarat, amik mára már közkedvelt alapdaraboknak számítanak mindenki otthonában, aki a természetes dizájnt kedveli bármilyen formában, legyen az akár skandináv, etno, japandi, vintage vagy éppen a nálunk is népszerű farmház stílus.

DYTAG len függöny

És ha már a vintage stílust említettem akkor újdonság a DYTAG len függöny, amit többféle színben is megtalálsz. Nekem személy szerint az alap nyers változat tetszik a leginkább.

VONSBAK szőnyeg

Időtálló elegancia árad még VONSBAK szőnyegből is, amit nyugtató színei miatt leginkább hálószobában tudok elképzelni.

ARKELSTORP konzolasztal, STILREN váza, DRÖMSK kaspó, ERTAPPAD tál

Az ARKELSTORP konzolasztalt praktikus lehet nagy forgalmú vagy szűk közlekedőkben. És ha sietségedben te is találkoztál már a konzolasztalod sarkával, tapasztaltad, hogy milyen nemkívánatos nyomot hagyott ez az élmény. Az ARKELSTORP konzolasztal megoldja ezt a problémát. És hogy mivel dekoráld a konzolasztalod?

Például a STILREN vázával, ami önmagában is dekoratív.

A DRÖMSK kaspóban jól mutat a cserepes növényed

Ugyanezt a teltebb türkizkék színű vonalat képviseli az ERTAPPAD tál is, ami létezik még szürkében is. Engem a kék változat jobban megfogott, jobban kijön rajta az egyedi mintázata, amiről a tenger jut az eszembe.

HAMNSKAR csap

Egy másik klasszikus a HAMNSKAR csap. Erről a csaptelepről nem csak annyit érdemes megjegyezni, hogy négy mássalhangzó van a nevében egymás mellett. Na jó, ezt pont nem érdemes. Viszont békebeli időket idéző klasszikus vonalvezetésével egy újabb szintre emelik bármely fürdőszoba vagy vendégmosdó eleganciáját. Nekem nagyon bejön a sárgaréz változat. Azonban ha te aggódsz amiatt, hogy ráunnál néhány éven belül, akkor inkább a feketét ajánlom. Az örök klasszikus.

TUFJORD kárpitozott ágykeret, FYRTUR sötétítő roló

Ha szeretsz ágyban olvasni, vagy filmet nézni neked is be fog jönni a TUFJORD kárpitozott ágykeret, és ha netán akkor jutna eszedbe, hogy még nem sötétítettél be amikor már bekuckóztad magad, jól jöhet a

FYRTUR sötétítő roló, ami elemes, távolról szabályozható egy gombnyomással és az IKEA okos-otthon megoldásuk új tagja, ami a előbb említett kényelmi szempontokon túl praktikus lehet magasan lévő vagy nehezen megközelíthető ablakok sötétítésére is.

GLADELIG étkészlet

A kézzel készült tányérok a gyengém, de igen drága mulatság lenne ezekből összerakni egy komplett étkészletet. Ezért tetszik annyira az IKEA új GLADELIG készlete. Nagyon finom, visszafogott színei és klasszikus formavilága van. Úgy néz ki, mintha most hoztad volna egy fazekasművész boltjából. Még a paprikás krumpli is különlegesnek érzi benne magát, de nem kerül egy vagyonba.

VAXJÖ függőlámpa és UPPVIND asztali lámpa

Az étkeződet pedig kifinomulttá tehetik a VAXJÖ és UPPVIND lámpák.

HEDEVIKEN ajtó, tölgy (chevron mintás)

A legvégére hagytam a legnagyobb kedvencemet, ami igazából nem is önálló bútor, hanem egy szekrényajtó. Na de milyen! A közép-sötét árnyalatú, chevron mintás bútorokért eddig nagyon sokat kellett fizetni. Most azonban itt a HEDEVIKEN ajtó, amit kiválóan kombinálhatsz a Besta családdal. Használd úgy, mint az erős paprikát: mértékkel. Bármilyen térbe helyezve azonnal több szinttel emeli a helyiség eleganciáját. Fontos azonban, hogy szüntesd meg körülötte a vizuális zajt. A lényeg, hogy más minta már ne versenyezzen a chevron mintával. A színeid legyenek visszafogottak. Ez az ajtó egyformán jól mutat egyszínű világos vagy akár antracit fal előtt, azonban egy élénk mintás tapéta előtt már harsány lenne az összhatás. Szerintem sokat fogjuk ezt a HEDEVIKEN ajtót még viszontlátni.